2018 ÖSYM KPSS Aday İşlemleri Giriş için TıklayınızÖSYM'nin 2018 yılında yapacak olduğu tüm KPSS Sınavlarıyla ilgili aday işlemlerinizi bu sayfamızdan gerçekleştirebilirsiniz
Ortaöğretim ve Önlisans mezunları için sınav tarihi nedir? ÖABT öğretmen branş sınavı ne zaman?
ÖSYM 2018 sınav takvimini açıkladı. Buna göre KPSS lisans, KPSS ortaöğretim ve KPSS önlisans sınav tarihleri ve KPSS ÖABT sınav tarihi belli oldu.
Tek yıllarda yapılan KPSSTek yıllarda yapılan KPSS'ye sadece lisans (4 yıllık) mezunları katılabilmektedir. Tek yıl puanlar, A grubu memurluk ve öğretmenlik başvurularında kullanılabilmektedir. Öğretmen adayları P10 ve P121 puan türleri ile tercih yapmaktadır. Diğer puanlar (P93-P94 hariç) ise A grubu alımlarda kullanılmaktadır.
Çift yıllarda yapılan KPSSÇift yıllarda yapılan KPSS'ye lise, önlisans ve lisans mezunları katılabilmektedir. Çift yıl puanları A grubu, B grubu ve öğretmenlik atamalarında kullanılmaktadır. Şimdi puan türü bakımından bunları detaylı ele alalım.
2018-KPSS Lisans (GENEL YETENEK-GENEL KÜLTÜR, EĞİTİM BİLİMLERİ)Sınav Tarihi: Mayıs 2018
Başvuru Tarihleri: Mart 2018
Sonuç Açıklama Tarihi: Haziran 2018
2018-KPSS Lisans (ALAN BİLGİSİ)Sınav Tarihi: Mayıs 2018
Başvuru Tarihleri: Mart 2018
Sonuç Açıklama Tarihi: Haziran 2018
2018-KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT)Sınav Tarihi Temmuz 2018
Başvuru Tarihleri Mart 2018
Sonuç Açıklama Tarihi Ağustos 2018
*** 2018 KPSS Sınavları Başvuru Kılavuzu İndirmek için
BURAYA TIKLAYINIZ*** 2018 KPSS Sınavları Başvuru İşlemlerini Yapmak için
BURAYA TIKLAYINIZ2018 KPSS sınavları ne zaman yapılacak? Sınav giriş yerleri belgesi ne zaman yayınlanacak?2018'de uygulanacak olan KPSS sınavlarının her biri için giriş yerlerini gösteren belgeler sınav gününden on gün evvel ÖSYM'nin resmi internet
(https://ais.osym.gov.tr/) adresinden yayınlanacaktır.
*** 2018 KPSS Sınavları Giriş Yerleri Belgesi Çıkartmak için
BURAYA TIKLAYINIZ2018 KPSS sınav sonuçları ne zaman açıklanıyor,nereden öğrenbilirim?
ÖSYM Başkanlığı artık yapmış olduğu sınavların sonuçlarını en geç bir hafta içerisinde açıklamaktadır.2018 KPSS sınav sonuçlarınızı ÖSYM'nin (https://sonuc.osym.gov.tr/) internet adresinden T.C. Kimlik numaranız ve ÖSYM Şifreniz ile giriş yaparak öğrenebilirsiniz.
Adaylar, yerleştirme sonuçlarına ilişkin sayısal bilgilere ve yükseköğretim programlarına yerleştirmede oluşan en küçük ve en büyük puan bilgilerine ÖSYM'nin resmi internet (http://www.osym.gov.tr) adresinden ulaşabilecekler
2018 KPSS sınavları için tercihler nasıl yapılacak? 2018 KPSS tercih yerleştirme kılavuzuna nereden ulaşabilirim
2018 KPSS tercihleri için gerekli olan kılavuz bilgilerini ÖSYM'nin (http://www.osym.gov.tr) internet adrsinden ilgili tarihlerde indirebilirsiniz.2018 KPSS sınavları tercih işlemlerinizi de yine ÖSYM'nin (https://ais.osym.gov.tr/) internet adrsinden T.C. Kimlik numaranız ve ÖSYM Şifreniz ile giriş yaparak kılavuz bilgileri doğrultusunda gerçekleştirebileceksiniz.
2018 KPSS sınavları yerleştirme sonuçlarını nasıl ve nereden öğrenbilirim?
2018 KPSS sınavları tercih ve yerleştirme sonuçlarınızı ÖSYM'nin (https://sonuc.osym.gov.tr/) internet adresinden T.C. Kimlik numaranız ve ÖSYM Şifreniz ile giriş yaparak öğrenebilirsiniz.
2018 KPSS sınav sonuçlarına ait sayısal bilgileri de yine ilgili tarihlerde ÖSYM'nin (http://www.osym.gov.tr) internet adresinden öğrenebileceksiniz.
Öğretmenler için KPSS
KPSS ile öğretmen olabilmek için Cumartesi sabah (Genel Kültür-Yetenek), Cumartesi öğle (eğitim bilimleri) ve sonraki haftalarda yapılan ÖABT (eğitim alan bilgisi) oturumlarına girilmesi gerekir. Bu sınavlar 2017 Temmuz ayında yapılacaktır. Öğretmenlik tercihleri P10 ve P121 puan türleri ile yapılır. Öğretmenlik için KPSS'ye sadece lisans mezunları veya puanın geçerli olduğu 1 yıl içinde mezun olabilecek durumda olanlar girebilir. Öğretmen adayları için başka önemli nüanslar da olduğu için başka bir haberimizde konuyu daha da detaylandıracağız.
A Grubu için KPSS
A grubu meslekler müfettişlik, uzmanlık, kaymakamlık gibi mesleklerdir. Bu mesleklere girebilmek için KPSS'de Cumartesi sabah (Genel Kültür-Yetenek) ve Pazar sabah-öğle (alan bilgisi) oturumlarına katılmak gerekmektedir. Bu sınavlar 2017 Temmuz ayında yapılacaktır. A grubu alımlarda b grubu, öğretmenlik ve imam puanları haricindeki puanlar kullanılır. Bu puanlar 117 tanedir. A grubu KPSS'ye sadece lisans mezunları veya puanın geçerli olduğu 2 yıl içinde mezun olabilecek durumda bulunanlar başvurabilir.
B grubu için KPSS
Öğretmenlik ve a grubu meslekler haricindeki memurluk kadrolarına B grubu kadroları denir. Memur, bilgisayar mühendisi, kaloriferci, hizmetli, mühendis, tekniker, teknisyen, ebe, hemşire gibi unvanlarda çalışılır. B grubu KPSS her öğrenim düzeyi için farklı tarihlerde yapılır.
Lisans KPSS Temmuz 2017'de yapılacak ve adaylar sadece Cumartesi sabah (Genel kültür yetenek) oturumuna katılacaklardır. Bu oturumda adaylarda 120 dakika verilecek ve 120 soru sorulacaktır. Busınav ile adayların P3 puanı hesaplanacak ve sadece bu puanla b grubu tercihlerde bulunabileceklerdir. Bu puan 2 yıl geçerlidir.
Önlisans (2 yıllık) KPSS, 2017 Eylül sonunda yapılacaktır. Adaylar sadece Cumartesi (Genel kültür yetenek) oturumuna katılacaklardır. Bu oturumda adaylarda 120 dakika verilecek ve 120 soru sorulacaktır. Busınav ile adayların P93 puanı hesaplanacak ve sadece bu puanla b grubu tercihlerde bulunabileceklerdir. Bu puan 2 yıl geçerlidir.
Lise KPSS, 2017 Eylül sonunda yapılacaktır. Adaylar sadece Pazar (Genel kültür yetenek) oturumuna katılacaklardır. Bu oturumda adaylarda 120 dakika verilecek ve 120 soru sorulacaktır. Bu sınav ile adayların P94 puanı hesaplanacak ve sadece bu puanla B grubu tercihlerde bulunabileceklerdir. Bu puan 2 yıl geçerlidir.
Şunu da vurgulamak istiyoruz ki, B grubu sınavların hepsinde genel kültür yetenek soruları gelse de hepsinin soruları ve zorluk derecesi farklıdır.